SAJTÓKÖZLEMÉNY

A KEMENESMIHÁLYFAI MESEVÁR ÓVODA FELÚJÍTÁSA ÉS KORSZERŰSÍTÉSE

Európai Uniós forrás segítségével óvoda kialakítására került sor Kemenesmihályfa községben, a TOP-1.4.1-15-VS1-2016-00010 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című pályázati kiírására benyújtott projekt 50 millió Forint támogatásban részesült.

Kemenesmihályfa Község Önkormányzata által benyújtott projektjavaslat fő célja a gyermekjóléti alapellátásokhoz (óvoda valamint melegítő konyha felújítása) való hozzáférés javítását és a szolgáltatások minőségének fejlesztését szolgáló projekt megvalósítása, ezáltal a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése.
A tervezett fejlesztés megvalósításával, a bővítéssel egy minden igényt kielégítő óvoda állna rendelkezésre, így az hosszú távon is fenntartható társadalmi hatásokat, lakossági igényeket indukál. A helyben való gyermekelhelyezéssel lehetővé válik a fiatal szülők – elsősorban a nők – munkaerőpiacra való visszatérése, integrációja. Ezek alapján a projekt eredménye hatással lesz a térségben élők életszínvonalának javítására, a lakosság jövedelmi és elégedettségi szintjének növelésére, így a hosszú távú társadalmi fenntarthatóság biztosított.

A kedvezményezett neve: Kemenesmihályfa Községi Önkormányzat

A projekt címe: A kemenesmihályfai Mesevár Óvoda felújítása és korszerűsítése
Megvalósítás helyszíne: 9511 Kemenesmihályfa, Bercsényi utca 24.
A beruházás megvalósításának ideje: 2017.06.04 - 2019.02.07.
Beruházás összköltsége: 50 329 130 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 50 000 000 Ft
Nem elszámolható költség: 329 130 Ft
Támogatás mértéke: 100%

Beruházás rövid bemutatása:

A felújítás kiemelt célja volt az épület CC – de legalább DD - energetikai minősítésének elérése, melynek érdekében a homlokzati falak 20 cm-, a padlásfödém pedig 30 cm vastag, utólagos hőszigetelést kapott, a szigetelés nélküli nyílászárókat pedig korszerű, hőszigetelő üvegezésű, fokozott légzárású elemekre cseréltük.
Új kondenzációs kazán került beszerelésre, termosztatikus radiátor-szelepekkel, a villamosáram-termeléshez pedig napelemeket helyeztek el a tetősíkon.
A melegítő konyha korszerűsítésére a mai kor elvárásainak megfelelően került sor: kialakításra került a jelenlegi konyha helyiség megosztásával egy fekete mosogató helyiség is.
A korszerű gyermeknevelési ellátás nyújtásához az eszközpark bővítésére is sor került (konyha, tornaszoba, nevelői feltételek javítása, játékok). A projekt megvalósítása során kialakításra került akadálymentes parkolóhely, valamint a vizesblokk kialakítása is akadálymentes lett, továbbá a teljes épület használhatóságára az akadálymentes közlekedés biztosítása is megvalósult.

További információ kérhető:
Takács Balázs Ákos, polgármester
(95) 434-001Képek a felújításról

Magyar Falu Program, Kemenesmihályfa 
IMPRESSZUM, SZERZŐI JOGOK:
Kemenesmihályfa Község Önkormányzat hivatalos honlapja

ÜZEMELTETŐ
Kemenesmihályfa Község Önkormányzata
9511 Kemenesmihályfa, Bercsényi u. 8.
Tel: (95) 434-001, Fax: (95) 434-001
e-mail: kmfa@cellkabel.hu
Verzió: 1.0 béta
Impresszum Szerkesztő:
webmester@kemenesmihalyfa.hu